Anna Drijver studeerde af als actrice aan de Amsterdamse Toneel- & Kleinkunstacademie in 2008. Ze was te zien in diverse films (Bride Flight, Komt een Vrouw bij de Dokter, Loft, Tony Tien, Smoorverliefd) televisie-series (Levenslied, Bellicher, Zwarte Tulp) en op het toneel (Niet Zo Bedoeld, Rain Man, Gejaagd door de Wind) In 2010 kwam haar debuutroman Je Blijft uit bij uitgeverij Lebowski en in 2014 haar tweede roman Ei bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar. Ze heeft een wekelijkse column met collega Hanna Bervoets in tijdschrift ViVa.

'Mijn eerste interview was op mijn zestiende toen ik werkte als model. Sindsdien kom ik door mijn werk als actrice vaak in aanraking met de media en heb ik veel ervaring met interviews en televisie-optredens. Veel aandacht gaat hierin uit naar mijn privéleven, maar hoe zorg ik ervoor dat ik inhoudelijk over mijn rol of over mijn boek kan praten? Hierdoor heb ik ervaren wat de voorwaarden zijn voor een goed gesprek, waar ik me prettig bij voel en waarin mijn verhaal goed overkomt.

Ik merkte in de literaire wereld dat er een afstand is tot optredens in de media. Het is moeilijk voor schrijvers om, nadat er maanden lang solitair gewerkt is, opeens het boek te moeten delen en 'verkopen'. Omdat ik zelf schrijf begrijp ik dat heel goed. Graag deel ik mijn kennis en ervaring met andere schrijvers zodat zij vanuit hun kracht en authenticiteit achter het boek kunnen staan in de media. Er zijn heel veel boeken die een groter publiek verdienen.

Ruth Bergmans deed voor uitgeverij Nijgh en Van Ditmar de publiciteit van mijn tweede roman en behalve dat we goed konden samenwerken merkten we beiden dat deze kennis niet makkelijk voor handen is voor auteurs. Dit inspireerde ons tot het oprichten van Bergmans & Drijver om onze ervaring door te geven.'